Viva Las Vegas!

Tämän kertaisessa Sisu Diaries -jaksossa seikkaillaan Los Angelesissa ja Las Vegasissa. Matkamme alkoi Road Tripillä yli tulikuuman Nevadan autiomaan. Hikinen matka ”Losiin” kesti viisi tuntia. Alla Mustang-avoauto ja yllämme lähes pilvetön taivas. Homman tyhmyyskerrointa lisäsi se, että vedimme koko matkan katto auki. 40 asteen paahteessa sen tunsi myös iholla.

Dog Brothers

Los Angelesin matkan tarkoitus oli tutustua Dog Brothers kamppailulajiin (https://dogbrothers.com). Sain kunnian treenataPunong Guro Marc “Crafty Dog” Denny:n, lajin pääkouluttajan ja pääohjaajan, opissa. Mies on kehittänyt koko kamppailusysteemin. Lyhyesti kerrottuna Dog Brothers on ”alamaailma” vapaaottelusta, jossa säännöt sovitaan vastustajan kanssa. Otella voidaan esimerkiksi jääkiekkomailojen, ketjun, puukon tai melkeinpä minkä tahansa kättä pidemmän välineen kanssa.

Tuomari vahtii, että otteleminen on ”turvallista”. Laji perustuu aika vahvasti Escrimaan. Itse treenaaminen oli todella haastavaa. Lyhyessä ajassa teimme paljon tekniikoita, jotka olivat pääosin itselleni vieraita, ja joissa otteluasento oli toispuolinen. Suurin anti minulle oli tärkeä teoriapuoli. Harjoittelu oli mahtava kokemus itselleni. Oli suuri kunnia päästä treenaamaan tämä tyyppisten gurujen kanssa.

Maisemamatkailua ja Muscle Beachia

Meillä oli sopivasti aikaa tutustua myös Los Angelesin kauniisiin maisemiin. Tietysti vierailimme Venice Beachillä ja legendaarisella Muscle Beach -alueella. Paikalla näkee kyllä kaiken karvaista väkeä, ”elämäntapaintiaania” ja sekopäätä. Lähenevä itsenäisyyspäivä oli saanut ihmiset liikkeelle, ja heitä riitti jo vähän liiaksikin saakka.

Road Trippimme johti meidät myös Hollywood-kyltin maisemapaikalle, sekä kuuluisalle Hollywood-bulevardille. Täytyy sanoa, että paikka oli mielestäni aika ahdistava. Kaikki kinusivat rahaa yhteiskuvista ja fiilis oli välillä jopa hieman aggressiivinen. Yhden kerran elämässä -kokemus. Los Angelesin huikeimmat maisemat avautuivat, kun ajelimme muutaman tunnin Malibun rantaviivaa.

Kävimme myös Outlet myymälöissä, jossa oli naurettavan halpaa. Esimerkiksi Under Armour -tuotteet olivat vähintään 50-60 % halvempia kuin Suomessa. Vinkkinä shoppailijoille: lähtekää reissuun matkalaukut tyhjinä.

Las Vegas – ruotsinlaiva simulaattori x100

Matka Vegasiin on kokemus. Jos lämmintä riittää ja sitä kaipaa, suosittelen matkan tekoon avoautoa. Pääasiassa tie halkoo aavikkoa. Matkalla on mahtavat maisemat ja levähdyspaikoina erikoisia pieniä kahviloita. Niissä kannattaa pysähtyä, koska ei ikinä tiedä mitä merkillistä niistä voi löytää.

Päästyämme Vegasiin maistui suussa autiomaan hiekka. Se oli parasta huuhtoa sopiviksi katsomillamme virvokkeilla. Las Vegas on siitä erikoinen paikka, että siitä joko pitää todella paljon tai sitä vihaa lähes sydämensä pohjasta. Oma kokemukseni taisi kääntyä vihan puolelle. Ehkä vain olen enemmän sitä ihmistyyppiä, joka viihtyy pienellä saarella, vailla ristin sielua. Värivalojen loisteessa ja kaiken hulluuden keskellä oli ihan mukavaa, mutta kahden päivän päästä toivoi jo pääsevänsä pois.

Otimme allemme auton ja suuntasimme lyhyen ajomatkan päähän Hooverin padolle. Pato on sellainen WOW-elämys, että sitä voi todella suositella, jos jossain pitää kerran elämässään käydä. Mittasuhteet ovat valtavat ja vähintään betonin ystäville paikka on nähtävyyden arvoinen.

UFC 200 ja Martial Arts Super Show

Antti Nurmi & Benny ”the Jet” Urquidez

Syy miksi tulimme Vegasiin, oli UFC 200-tapahtuma ja Martial Arts Super Show. Messuilla tapasin yhden kamppailulajien legendoista, jota olen itse lapsesta saakka ihaillut. Tämä kaveri on itselleni lähes yhtä tärkeä, kuin Chuck Norris; tosin Norris on vain kovempi. Kyseinen herra on herra Benny ”the Jet” Urquidez. Herra on kamppailu-urheilun elävä legenda. Oli sydäntä lämmittävä kokemus nähdä, mikä herrasmies lapsuuden idolini oli, ja kuinka hyvässä kunnossa mies vielä on.

Kamppailualan messut olivat muuten ihan OK kokemus, mutta omaan makuuni tapahtuma oli hieman liikaa ”jenkkihehkutusta”. Kun katseli ympärilleen, vaikutti välillä myös siltä, että paikalla oli paljon kavereita, jotka olivat jämähtäneet 80-luvulle takatukkiensa ninja-asujensa kanssa.

Antti Nurmi & Fitness-urheilija Larissa Reiss

Sain vinkkiä, että UFC 200 -expon yhteydessä olisi myös IMMAF vapaaottelun MM-kilpailut, johon osallistuisi suomalaisia ottelijoita. Paikalla olikin tuttuja valmentajia, joten kävin moikkaamassa heitä ja tsemppaamassa suomalaisia voittoon. Huikeaa nähdä, kuinka hyvä taso suomalaisilla ottelijoilla on, ja kuinka hyvää jälkeä Suomen Vapaaotteluliitto, SVOL, tekee.

UFC 200 oli yksi historian suurimmista alan tapahtumista, ja lippuhinnat halvimmillaankin suolaiset 400 $. Faniexpo oli oman luokkansa tapahtuma. Siinä sai ihmetellä, miten ihmiset jonottivat nimmareita, satojen metrien jonoissa.

Chumlee & Antti Nurmi

Vegasissa muuten vierailimme myös legendaarisessa panttilainaamossa, josta tehtävä TV-ohjelma näkyy myös suomessa.

Vegas on pulkassa ja taputeltu. Superhieno Road Trip kesti kokonaiset 12 päivää.