Oppimassa Thainyrkkeilyn Maailmanmestarilta

Kotimaamme Thainyrkkeilyn ehkä tunnetuin valmentaja ja entinen kilpaurheilija, Mika Pietilä, treenautti Antti Nurmea. Mikalla on meriittinä Thainyrkkeilyn maailman mestaruus, mutta merkittäväksi opetuksen tekee lukuisat mestarit, jotka ovat miehen opissa kasvaneet.

Mikan tunnetaan ottelu- ja valmennuspiireissä nimellä tekniikka natzi. Mies huomaa pienimmätkin virheet tekniikoista. Lempinimi on tarkkuudella hankittu. Mikalla on ilmiömäinen taito sanoa juuri sinulle sopivat tekniikat, ja hioa niitä kanssasi – pilkun tarkasti.

Kun tämän tasoisen hekilön kanssa pääsee kahdestaan treenaamaan, sen arvoa ei voi mitata rahassa. Asiansa tällä tasolla osaavaa valmentajaa arvostaa harmillisen pieni määrä treenareista.  On etuoikeus kuulla vuosikymmenien saatossa kerätyn tietotaidon taustalla elävät tarinat. Oli myös hienoa nähdä, että ajattelimme erittäin paljon samalla tavalla, ja kykenimme keskutelemaan esimerkiksi siitä, miksi kehäkamppailussa tehdään asiat näin, ja miksi itsepuolustuksessa tehdään tiettyjä asioita toisella tavalla.

Mika on myös pitkäaikainen ystäväni, jonka mukana olen päässyt treenaamaan huippu treenimestoihin myös Thaimaassa.

Tämä oli minun viimeinen treenikerta ennen niskaleikkausta. Säästelemättä otetaan tästä kaikki irti, koska edessä on pitkä treenitauko pystyottelusta.