Sisu Diaries by Antti Nurmi: Seikkailu Ghanassa

Ghanan seikkailu oli kokemuksena yksi eksoottisimmista matkoista mitä olen tehnyt. Koulutusmatkat suuntautuvat usein yhteiskunnan osiin, jossa haasteita riittää, mutta tällä kertaa suurin haaste oli kuumuus. Lämpö kohosi välillä 36 asteeseen kouluttaessani kuumalla asfalttikentällä. Koulutuksen osalta meni päivittäin aikaa 6h ja sen lisäksi matkustusta majoituksen ja koulutuspaikan välillä 2-4 tuntia liikenteestä ja ruuhkista johtuen. Aina ei voinut olla edes varma, kestääkö auto perille asti.

Ghanassa poliisien yksi suurimmista ongelmista on luottamus paikalliseen väestöön sekä koulutustason heikkouden takia voimakeinojen äärimmäisyys jopa yksinkertaisissa tilanteissa. Oli hienoa nähdä, että heillä oli halu kehittyä ja ratkaista ongelma oppimalla oikeanlaisia tapoja hallita tilanteita ja käyttää voimakeinoja.

Mahtavat maisemat hotellista rannalle. Totuus oli kuitenkin toista kun kävi lenkillä. Yhtenä aamuna meinasin juosta läppärin yli. Ranta oli kuin kaatopaikka

Ghana on kaunis mutta petollinen paikka. Maa on mm tunnettu kullasta ja kulta kaivauksista. Suurin osa väestöstä on todella köyhää ja muutoin turvallinen maa saa toisenlaisen vivahteen kun varakas turisti päätyy vääriin tilanteisiin tai paikkoihin. Ihmiset ovat todella ystävällisiä mutta suurimmalla osalla oli taka-ajatuksena aina miten tästä valkoisesta kaverista saa rahaa.

Minä ja miss Ghana (jakso 2)

Tämä on ensimmäinen Ghana-jakso ja tässä pääsemme opettamaan poliiseja sekä tutustumaan maahan.

Pojat esittelevät karjaansa suojellakseen tappamansa käärmeen nahkaa.

Toisessa osassa pääsemme tutustumaan enemmän ghanalaisten kulttuuriin ja seikkailemme mm. alligaattoreita kuhisevalla joella, tapaamme Miss Ghanan sekä poliisien koulutuksen tulokset testataan loppunäytöksessä, jossa paikalla ovat poliisijohdon merkittävimmät.

Kyllä, kaikki nämä mahtuivat tähän taksiin
Taudit pitää ottaa täällä vakavasti. hygienia on todella tärkeää.
Isoilla herroilla on täällä omat vessa, välillä oli jopa wc paperia